Primera marxa per l’abolició de la prostitució a Barcelona

  • Col·lectius contraris a l'abolició de la prostitució han organitzat una contramanifestació que ha topat amb la marxa

VilaWeb
Redacció / ACN
11.05.2019 - 17:26

Més d’un centenar de persones s’han manifestat aquest matí a Barcelona per l’abolició de la prostitució i la maternitat subrogada. La marxa ha estat organitzada pel col·lectiu Dones per l’Abolició, que han comptat amb el suport de més de dues-centes associacions. Els membres de la concentració han seguit un itinerari pels punts del barri del Raval que, afirmen,’és el nucli dur de Barcelona on la prostitució es concentra amb més força i més violència’. La ruta ha començat a l’estàtua del Gat de Botero, a la rambla del Raval i ha acabat a la plaça de Sant Jaume una hora després.

En un punt de la mobilització, col·lectius contraris a l’abolició de la prostitució han increpat i llençat pintura als manifestants, a qui han titllat de ‘masclistes i conservadors’ perquè consideren que no respecten els drets de les prostitutes ni la seva llibertat d’exercici. ‘Considerem que som classe obrera, no som víctimes’, ha defensat Janet, integrant de Putes Indignades, en declaracions als mitjans.

La Marxa per l’Abolició és la primera mobilització que es fa al país per a protestar contra el ‘mercadeig del cos de les dones’, tot i que és un format que s’ha fet en molts països de la Unió Europea. El manifest denuncia que Barcelona s’hagi convertit en ‘la capital del turisme sexual del sud d’Europa’ i exigeixen a les institucions que es posicionin al costat de la ‘dignitat i la pau de les dones’. En una atenció als mitjans, Lilith Monzoncillo, membre del col·lectiu Dones per l’Abolició, ha afirmat que Barcelona és ‘el bordell oficial’ dins d’Europa i ha denunciat el fet que encara hi hagi institucions que continuïn finançant ‘el lobby proxeneta’.

En aquesta línia, Rosa Maria Dalleres, membre participant en la mobilització, ha denunciat que ‘la prostitució no és una feina qualsevol, perquè si no estaríem fent la monstruositat de demanar formacions professionals a nenes de catorze i quinze anys’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any