El cap de govern, Antoni Martí, ha descartat d’avançar les eleccions a final d’any i ha dit que esgotarà la legislatura. Així doncs, les eleccions al Consell General d’Andorra seran a la primavera. La data encara s’ha de concretar, però Martí ha dit que serien a final de març o principi d’abril, abans de la Setmana Santa.

Ho ha anunciat durant el debat d’orientació política, en el qual els grups de l’oposició han criticat l’acció de govern dels demòcrates per no haver fet les reformes pendents. Martí ha dit que esgotaria la legislatura perquè vol que s’aprovi el pressupost del 2019 i que acabin de tramitar-se una trentena de lleis pendents.

La república com a model d’estat
Ahir, Martí va desafiar el Partit Socialdemòcrata a proposar la república com a model d’estat en el programa electoral. Era la resposta al cap socialdemòcrata, Pere López, que vol reformar la constitució per a despenalitzar l’avortament en els tres supòsits bàsics.

‘No es pot despenalitzar l’avortament i mantenir el coprincipat parlamentari’, va retreure el cap de govern. I va afegir: ‘No és legítim deformar la realitat i pretendre presentar Andorra com un Estat endarrerit o poc democràtic.’

En el seu torn de rèplica, Pérez va respondre que era compatible despenalitzar l’avortament i mantenir el model de coprincipat. ‘Ens sentim capaços de fer compatible la importància de les institucions amb el dret de les dones’, va dir.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb