Per al Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar aquest ha estat un any intens de celebració. L’entitat va néixer el 10 de desembre de 1978, i ho han festejat al llarg del 2019  –i encara ho faran durant el pròxim gener- amb un amplíssim programa d’activitats. Sorgida en el context de la transició per tal de recuperar la cultura i la llengua del país, el centre ha estat un gran dinamitzador de la vida social i cultural de la localitat del Baix Camp, i ha sabut resoldre amb nota el repte generacional, que és un dels grans maldecaps de moltes entitats. La presidenta, Marisol Virgili, destaca la importància d’estar obert i de treballar per la inclusivitat.

Enguany al CERAP heu celebrat el 40è aniversari. Com ho heu festejat?

Ha sigut un any intens i llarg, perquè hi ha hagut moltíssimes activitats. Estem organitzats en deu seccions –que van des d’art, ciències socials, ciències naturals, publicacions, escacs, gastronomia, teatre i muntanya fins a diables i ball de bastons– i des de cadascuna s’han impulsat nombroses iniciatives, que s’han sumat a les propostes generals de l’entitat. Així, hem organitzat el 2n Concurs Nacional d’Enceses de la Federació de Diables i Dimonis; hem tingut diversos concerts –entre els quals, el del Cor Arsmusica Schola gregoriana Ut Mi Fa, el cicle de concerts Riudoms Canta al terrat i  el concert a càrrec de l’orquestra de la URV dedicat al compositor Joan Guinjoan–; cicles de conferències extraordinàries, el 2n Mercart d’Artistes per Nadal; hem convocat i atorgat uns Premis Arnau de Palomar extraordinaris, que són la nostra festa grossa…

Llegeix l’entrevista sencera a Tornaveu fent clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb