Reciprocitat Marina Albiol

L’eurodiputada d’Esquerra Unida Marina Albiol ha defensat al Parlament Europeu la reciprocitat de les emissions d’À Punt, TV3 i IB3, d’acord amb l’informe de la cambra sobre les normes mínimes per a minories a la Unió Europea. En aquest report, aprovat per l’eurocambra el mes d’octubre passat, s’insta la Comissió Europea i els estats membres a garantir la llibertat de prestació de serveis, transmissió i recepció de continguts audiovisuals en els territoris on viuen minories lingüístiques perquè puguin veure i escoltar continguts en la seva llengua materna.

Marina Albiol, que ha intervingut en la sessió de la Comissió de Peticions en què es debatia la pluralitat de TV3, ha denunciat que el PP va cometre ‘un atac sense precedents contra la llibertat d’expressió i contra la difusió de la nostra llengua’ quan va tancar els repetidors de TV3 al País Valencià. L’eurodiputada ha recordat que la reciprocitat era un compromís dels partits del Botànic i ha dit que ja era hora que es dugués a terme restablint el senyal, oimés quan les institucions europees hi donen suport.

Arran de les crítiques del PP contra TV3, ha replicat que no podia emetre’n cap judici perquè com a valenciana ‘fa temps que no la puc veure’, tot i que ha recordat que una gran part de la societat valenciana demana de veure els canals de Catalunya i les Illes. Així mateix, ha lamentat que després de tres anys de govern del Botànic això encara no sigui possible.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb