La filòloga Mariàngela Vilallonga substituirà Laura Borràs al capdavant del Departament de Cultura, segons que ha confirmat VilaWeb. Vilallonga serà nomenada dilluns, juntament amb Meritxell Budó, que substituirà Elsa Artadi com a consellera de Presidència. Tant Borràs com Artadi deixen el govern per a concórrer a les eleccions espanyoles i municipals.

La futura consellera és vice-presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), vocal de la junta de govern i del consell assessor de la Institució de les Lletres Catalanes d’ençà del 2015. Ha estat membre del Consell de les Arts i la Cultura de Girona (2008-2011), presidenta del Consell Assessor de la Xarxa CRUSCAT (2010-2015), membre del Comitè Organitzador de les Commemoracions (2011-2013), membre del Consell Escolar de Catalunya (2011-2015) i del Consell Social de Cultura (2014-2015). Ha estat guardonada amb el Premio Nazionale per l’Ambiente Gianfranco Merli, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2016) i la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat (2018). Des del 2018 és acadèmica de la Reial Acadèmia Europea de Doctors (2018).

Doctora en filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona, és catedràtica de filologia llatina de la Universitat de Girona i directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent –d’ençà que es va crear, l’any 2004– i del Grup de Recerca de Patrimoni Literari.

És autora de diverses monografies: Jeroni Pau. Obres, Dos opuscles de Pere Miquel Carbonell, La literatura llatina a Catalunya al segle XV (1993), Llatí II. Llengua i cultura llatines en el món medieval i modern, Johannes Burckard. Dietari secret (2003) i Recrear Rodoreda Romanyà. Ha publicat l’Atles literari de les terres de Girona (segles XIX i XX), codirigit amb Narcís-Jordi Aragó, ha escrit articles de divulgació i periodístics a diversos mitjans i també té obert un bloc

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb