L’escriptora Maria Antònia Oliver, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2016, i el mestre Jaume Sastre, vaguista en defensa del català i de l’ensenyament públic, formaran part de la llista de Sobirania per a les Illes a les eleccions del 26 de juny al congrés espanyol, segons que ha pogut saber VilaWeb. Són dos noms il·lustres dins la candidatura encapçalada per Mateu Matas, Xurí, conegut glosador de Santa Margalida. A banda, a les llistes també hi trobem Antònia Font, activista per l’ensenyament públic i en català, i Andreu Caballero, ex-regidor del PSM a Inca i impulsor de l’associació de regidors pel dret de decidir Avançam. Les llistes ja han estat registrades a la junta electoral.

La candidatura del congrés serà formada per Mateu Xurí, Joan Albert Pons, Jaume Sastre, Margalida Llompart, Maite Pons, Margalida Miquel, Jonathan Marí i Antònia Font. En les posicions de suplència, hi haurà Josep Planas, Carme Rocamora, Andreu Caballero, Teresa Sastre, Nicolau Dols, Guillem Morro i Maria Antònia Oliver.

Els candidats al senat per Mallorca seran Josep De Luis Ferrer (amb Agnès Ambrós i Cathy Sweeney de suplents) i Maria Loreto (amb Joan Lladó i Manuel Vicente Domènech de suplents). A la d’Eivissa i Formentera hi haurà Ferran Moreno (amb Maria Cardona i Maria de les Neus Torres de suplents).

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb