La carxofa i el pollastre Pota Blava, protagonistes del Març Gastronòmic al Prat de Llobregat
Trenta-cinc restaurants de la zona ofereixen menús degustació protagonitzats pels productes del parc agrari

Per: Redacció


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
El Març Gastronòmic és una activitat que dóna el tret de sortida a les festes de la Carxofa del Prat, que s’allargaran fins a principi de maig. Amb aquestes festes, el Prat de Llobregat vol compartir la seva oferta agrícola i gastronòmica de proximitat. Per això, fins al 14 d’abril, el pollastre de raça Pota Blava, la carxofa del Prat i tots els altres productes frescos del Parc Agrari del Llobregat seran els protagonistes dels menús especials que han preparat a 35 restaurants de divuit ciutats del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès.
Entre l’oferta, hi ha menús de tota mena i de preus ben variats però tots tenen un element en comú: presenten plats elaborats amb la carxofa, del Prat, i amb pollastre Pota Blava. A partir d’aquí, cada cuiner dóna joc a la seva creativitat i s’hi poden trobar tant propostes d’estil més tradicional, com ara pollastre rostit a la catalana o carxofes arrebossades, fins a plats més innovadors. Pel que fa a les carxofes, alguns exemples serien en forma de paté, xips o acompanyant una amanida de favetes o un risotto. I el pollastre es pot degustar en croquetes, canelons, terrines, mar i terra de pollastre amb escamarlans o les crestes arrebossades a tall d’aperitiu.
També hi ha restaurants que acompanyen els dos productes estrella del Parc Agrari del Llobregat amb altres ingredients de temporada conreats a la zona. Un bon exemple d’això són els calçots de Gavà, però n’hi ha més: molts menús van acompanyats de diverses verdures, com ara carabasses, pèsols, cols i faves. Tampoc no hi falta l’arròs que es conrea al delta del riu, les herbes aromàtiques que creixen als marges ni plats elaborats amb els ous que ponen els Pota Blava.
Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits