El candidat d’ERC a la batllia de Barcelona, Ernest Maragall, ha plantejat aquest dilluns un acord sobiranista, progressista i republicà per evitar que el bloc del 155 governi la ciutat. Maragall ha dit que després de les eleccions proposarà ‘un acord ferm i consistent per la unitat d’acció en el camí d’avenç cap a la República’ i que té la voluntat de consolidar un bloc democràtic ampli i representatiu que assumeixi objectius com la celebració d’un referèndum acordat i vinculant sobre la independència.

El candidat d’ERC ha fet aquest vespre l’acte de presentació de la seva candidatura, després que fa dues setmanes renunciés a la conselleria d’Acció Exterior. Maragall ha descartat d’arribar a acords amb aquells partits que ‘accepten o comparteixen decisions’ que permeten mantenir els líders independentistes a la presó o a l’exili.

Pel que fa a les propostes per a la ciutat, Maragall ha defensat l’establiment d’un salari mínim de 1.100 euros a Barcelona, la creació d’un pla per l’habitatge amb visió metropolitana, d’un programa de beques salari i de jutjats de proximitat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb