ACN Barcelona.-Mapfre ha situat Catalunya entre els seus principals objectius de creixement i en aquesta aposta obrirà 70 noves oficines fins el 2020, de les quals 24 ja s’han posat en marxa. El pla contempla una inversió d’uns 12 MEUR per obrir les oficines que queden fins assolir la xifra marcada. Les noves obertures es faran arreu del territori, tot i que la gran majoria se situaran a la demarcació de Barcelona. Pel que fa a clients, el 2018 es va tancar amb 665.866 a Catalunya, un 3,13% més que el 2017. L’objectiu és mantenir aquest creixement del 2%-3%, segons ha detallat el director general territorial a Catalunya, Ricardo José Garzo. En xifres generals, el primer trimestre del 2019 la companyia va assolir un volum de prop de 200 MEUR en primes a Catalunya, un 10% més.

El CEO de Mapfre Iberia, José Manuel Inchausti, ha afirmat que Catalunya és un territori de “competència perfecta” perquè hi ha grans entitats financeres, seus de multinacionals del sector i també pimes competitives. “És el mercat de major competència d’assegurances (de l’Estat) i és un repte bonic tenir la màxima quota aquí”, ha manifestat. De la seva banda, Garzo ha indicat que “mentre tothom opta per tancaments” Mapfre està obrint noves oficines. Ha afegit que les noves obertures es faran tant en grans en ciutats com en d’altres més petites ja que l’objectiu és que tothom que ho vulgui pugui tenir accés a un servei de Mapfre. Del total de 70, 24 s’obriran a Barcelona i una vintena entre Tarragona, Lleida i Girona.Per tipologies, cinc d’elles seran de major volum i donaran suport a la resta, que seran oficines delegades on la inversió en local i mitjans la fa Mapfre però té delegada la gestió. A més de les oficines, la companyia també obrirà nous Centres de Servei de l’Automòbil, que són centres on els clients porten els vehicles a reparar i és Mapfre qui s’encarrega de portar-lo al taller i facilita una alternativa al client. De moment compten amb un a Barcelona i estan previstes obertures a Sabadell, Sant Boi de Llobregat, l’Hospitalet i Badalona. Garzo ha explicat que l’evolució del negoci a Catalunya és “molt positiva” amb un creixement del 4,4% de les primes d’automòbils el primer trimestre de l’any i 50,1 MEUR de xifra total, un 5,2% en el cas dels habitatges i 16,9 MEUR, un 7,5% en el cas de les assegurances de salut amb un valor total de 41,2 MEUR i un creixement del 34% pel que fa a les de vida amb una xifra final de 47,2 MEUR els tres primers mesos de l’any. El director territorial ha confiat mantenir aquestes xifres de creixement. Pel que fa al pes del negoci de Mapfre a Catalunya respecte al conjunt estatal, Garzo ha apuntat que varia segons la línia de negoci però se situa entre un 10 i un 20%.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb