El mandat de Manuel Valls com a primer ministre de França va ser marcat per l’expulsió de ciutadans gitanos. Un dels casos més escandalosos fou la detenció d’una nena de quinze anys durant una excursió escolar i l’expulsió posterior a Kossove, que va suscitar una onada d’indignació. Abans, Valls havia associat els gitanos amb la pobresa i la delinqüència i havia deixat anar frases com ara: ‘Aquestes poblacions tenen maneres de viure que són extremadament diferents de les nostres.’

Encara que ara clami contra Vox, la seva etapa política a França el persegueix. Demà hi ha previst un debat sobre aquesta qüestió, en el qual participarà el sociòleg francès Eric Fassin, professor de la Universitat de París 8. Fassin anirà acompanyat de l’activista Eva Hernández Viudes, del col·lectiu Gitanes Feministes per la Diversitat; de Joana Masó, professora d’estudis francesos de la Universitat de Barcelona; i del periodista Guillem Martínez. El debat l’organitza el setmanari CTXT i és moderat pel director de la publicació, Mikel Mora. El faran a l’Espai Societat Oberta (carrer de Sant Eusebi, 29-31) a les 17.30.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb