ACN Barcelona.-Manuel Forcano ha anunciat a l’equip de l’Institut Ramon Llull que en deixarà la seva direcció el pròxim 26 de setembre, coincidint amb la reunió del patronat que nomenarà el seu relleu, segons ha avançat l”Ara’ i ha confirmat l’ACN. Es tractarà, segons les mateixes fonts, d’una dona. Les raons per prendre aquesta decisió responen a la voluntat de tornar-se a dedicar a l’escriptura i a la traducció. Forcano ocupa el càrrec des del març del 2016, quan va substituir Àlex Susanna, que va passar a dirigir l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. Durant el seu mandat, la literatura catalana ha estat la convidada d’honor a la Fira del Llibre infantil i juvenil de Bolonya i Catalunya ha estat el país convidat a l’Smithsonian Folklife Festival de Washington i al Festival de Cinema de Guadalajara.

Actualment, el consorci està format per tres institucions, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de les Illes Balears.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb