La plataforma unitària Caminant ha convocat tres manifestacions avui, a València, Castelló i Alacant amb el lema ‘Igualtat, drets, llibertats, contra el colp a la democràcia, si ens movem, ho canviem tot’. Consideren que és urgent que es posin en marxa reformes fiscals, laborals i polítiques i un finançament just que permeti de posar els recursos al servei de les ‘majories socials’. Afirmen que la precarització, la por i la inseguretat que provoca ‘negar l’accés als mitjans que garanteixin una vida digna’ és ‘negar la democràcia’.

La primera marxa serà a Castelló a les 12.00 i és convocada a la plaça de Santa Clara. A València i Alacant són a les 18.00, a la plaça de l’Ajuntament i a les escales del Mercat Central, respectivament.

Les manifestacions també són convocades contra l’extrema dreta. Asseguren que els últims esdeveniments ‘aprofundeixen en la deriva antidemocràcia que hem viscut fa anys, fruit de la vulneració de drets, la precarització de la vida, l’augment de les desigualtats socials i l’empobriment de la població’. L’auge de l’extrema dreta ‘comporta no només un discurs de l’odi, sinó també un aprofundiment de les polítiques neoliberals i de la desarticulació dels moviments populars’ que li fan oposició, com ara el moviment feminista.

Caminant és un espai unitari que agrupa marees, organitzacions i col·lectius socials, laborals, sindicals i polítics. La plataforma considera que sense ‘igualtat real’ no pot haver-hi una ‘democràcia social’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb