Ingredients:
(per a 4 persones)

Per a fer les mandonguilles:
—300 g de vedella picada
—300 g de carn de porc picada
—2 ous
—1 molla de pa
—una tasseta petita de llet
—all i julivert
—sal, oli, pebre negre
—farina blanca

Per a fer la salsa:
—2 cebes grosses
—2 grans d’all
—bolets de primavera
—1 got de vi blanc sec
—ratlladura de tòfona
—1 cullerada de farina
—aigua o brou

Elaboració:
En un bol barregem les carns de vedella i porc. Hi afegim els ous sencers, sal, pebre negre, all i julivert picat i una molla de pa remullada en llet. Quan està tot ben barrejat, fem les boletes, les passem per farina blanca i les fregim.

L’oli que sobra es cola i s’aprofita per fregir la ceba tallada a trossets petits. Quan la ceba és cuita, afegim una cullerada de farina blanca, que s’ha de sofregir. Després, una copeta de vi blanc sec. Quan el vi s’ha evaporat, hi afegim un got d’aigua o de brou.

Passem la ceba pel túrmix, amb unes ratlladures de tòfona, i ho afegim a la cassola amb les mandonguilles. Posem els bolets, prèviament saltats. Ho deixem coure uns vint minuts fins que les mandonguilles quedin meloses. I ja les podem servir.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb