El macrooperatiu dels Mossos d’Esquadra contra el tràfic de drogues, armes i contra l’emblanquiment de capitals continua avui amb més registres al Maresme. La policia catalana escorcolla una propietat privada a Alella l’endemà d’haver detingut una quarantena de persones relacionades amb una organització criminal amb epicentre al barri de Sant Roc de Badalona.

Més de sis-cents agents -entre els ABP, els ARRO, la unitat de subsòl, la unitat canina, la unitat d’investigació i, fins i tot, els TEDAX- van participar ahir en un operatiu que va permetre desmantellar un dels clans de narcotràfic ‘més rellevants’ al Barcelonès Nord, que tenia també integrants dedicats al tràfic d’armes. En total es van fer més d’una trentena d’entrades domiciliàries entre Badalona i altres municipis com Viladecans, Sant Celoni, Alella, Santa Coloma de Gramenet o Riells i Viabrea.

El cap de la divisió d’investigació criminal, Antonio Rodríguez, va explicar que ‘els resultats són satisfactoris’ i no descartava que hi poguessin haver més detencions els dies vinents. Per entrar als domicilis, els Mossos van fer servir en alguns casos serres radials per superar la doble porta blindada dels domicilis. Una estratègia que segueixen els narcotraficants per guanyar temps i destruir proves.

El de Badalona, al barri de Sant Roc, era un dels punts de venda ‘més calents’ a Catalunya. La presència de venedors a la via pública havia generat intranquil·litat i por entre els veïns. ‘L’objectiu d’aquest tipus d’operacions també és revertir la situació de por i tornar la tranquil·litat al barri’, va assenyalar el cap de la comissaria de Badalona, Alfons Sarrias.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb