Maria Teresa Cabré ha estat reelegida presidenta de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. És doctora en filologia romànica per la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtica emèrita de la Universitat Pompeu Fabra. Cabré encapçalava l’única candidatura que ha optat a la presidència de la Secció Filològica en les eleccions que es van fer divendres.

Segons que informa el IEC, el nou consell de govern és integrat també per Ramon Sistac, doctor en filologia catalana per la UB, professor titular de dialectologia catalana a la Universitat de Lleida i delegat de l’IEC a Lleida, com a vice-president; Mila Segarra, doctora en filosofia i lletres en l’especialitat de filologia catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), d’on és professora emèrita del Departament de Filologia Catalana, com a secretària; i Màrius Serra, llicenciat en filologia anglesa, escriptor i traductor, com a tresorer.

El programa per als quatre anys vinents dóna continuïtat a les línies de treball començades en el mandat anterior. Se centra, expliquen, en la millora continuada de la gestió de la Secció Filològica, en la compleció de l’obra normativa, en la intensificació de l’obertura a l’exterior i en la connexió constant amb els col·lectius relacionats amb la difusió de la normativa (responsables lingüístics dels mitjans, mestres i professors, escriptors, correctors i traductors).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]