ACN Barcelona.-Marcel Escolano, de Los Galindos, ha assegurat aquest dilluns que rebre el Premi Nacional de Cultura és un “reconeixement pel món del circ”. En declaracions a l’ACN, ha apuntat que “el premi representa quelcom més que el Marcel Escolano i la Bet Garrell”, membres de la companyia, “representa que al nostre costat sempre hem estat envoltats de gent”. El CoNCA els ha atorgat el premi “pel seu enginy creatiu en els àmbits del circ i de les arts de carrer, fruit d’una constant voluntat de recerca i ànim de risc en l’expressió escènica circense”. També han recalcat que el fet que hagin “desenvolupat un llenguatge singular i proper a tots els públics que s’ha vist enriquit al llarg dels anys amb la col·laboració de grans professionals com Rogelio Rivel, Joan Armengol o Jean Palacy”.

Escolano ha dit que rebre el premi representa un reconeixement per la companyia i ho encaixen “amb agraïment, satisfacció i convenciment que han de seguir” fent el que fan. L’artista ha indicat que aquest “és un projecte de família, de col·lectiu, que neix ara fa 25 anys”. Al mateix temps ha agraït a tots els que han confiat en ells des que van iniciar el seu camí. “Són 25 anys portant el circ al carrer i participant de projectes col·lectius, és molta tasca i molt d’amor que no ens pertany només a nosaltres, és compartit”, ha apuntat. Preguntat per si el guardó a Los Galindos és un reconeixement al circ, ha replicat afirmativament i”més des que els premis Nacionals no estan sectorialitzats. “El circ s’ho mereix perquè representa molt gent que des de fa molts anys estem perseverant i els ajuts i suports i comprensió van arribant poc a poc”. Escolano ha explicat que aproximadament un 80% de la dotació econòmica del premi anirà destinada a idear “un projecte d’intervenció artística al territori”, que serà dialogat amb les administracions municipal i nacional i el sector del circ. Escolano ha assenyalat que això podria esdevenir una programació itinerant.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb