ACN Valls.-L’orgue de Valls ja té apadrinats 221 tubs i més de 230.000 euros en aportacions populars, a un any d’estrenar-se, el Nadal de l’any 2020. Amb gairebé 15 metres, serà l’orgue sense moble més alt d’Europa. La comissió ciutadana creada per a la recuperació d’aquest instrument a la ciutat ha actualitzat aquest dijous al migdia, davant la façana de l’església de Sant Joan, les xifres de la campanya de mecenatge popular per finançar el projecte de construcció de l’orgue. Fins al moment s’han aconseguit 230.000 euros en participacions. A aquesta xifra cal sumar-hi el que aporten les dues institucions que hi donen suport: Ajuntament de Valls i Diputació de Tarragona. En total ja s’han apadrinat 221 tubs de l’orgue.

Els tubs van des de 100 euros a 25.000 euros, i a hores d’ara ja s’han apadrinat tubs de tots els imports. Els tubs de façana són els més apadrinats. Així, la comissió s’acosta a l’objectiu fixat de completar com més aviat millor el finançament necessari per recuperar l’orgue de Sant Joan, instrument construït a finals del segle XVI que va desaparèixer el 1936 durant la Guerra Civil. A data d’avui encara manquen uns 40.000 euros per completar tot el finançament definit. És per això que la comissió fa una crida a particulars i empreses que es vinculin al projecte perquè la ciutat torni a tenir orgue després de més de vuitanta anys de ser-hi inexistent.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb