ACN Barcelona.-L’Associació Defensa Drets Animal (ADDA) demana la instal·lació de càmeres de videovigilància en tots els escorxadors de l’estat espanyol per garantir que compleixen amb la normativa establerta per a la cria, transport i matança dels animals destinats al consum humà. Activistes de l’ONG han portat aquesta petició davant el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, on han fet una ‘performance’ amb caretes d’animals i han mostrat unes pancartes amb missatges com ‘si no hi ha res a amagar… que no s’amagui res!’. ADDA denuncia que els escorxadors són “espais tancats”, on l’accés és difícil, i argumenta que si les noves tecnologies i la videovigilància “són utilitzades en plena normalitat en la vida dels ciutadans”, els mateixos sistemes es podrien aplicar en aquestes empreses.

L’ONG ADDA assenyala que han sorgit dubtes del compliment de la normativa en els últims anys en diversos països i que, a Anglaterra, la videovigilància als escorxadors ja és obligatòria. A més, escorxadors d’alguns països han instal·lat sistemes de videovigilància, però, a l’ONG, no li consta que cap de l’estat espanyol ho hagi fet. ADDA recorda que una auditoria realitzada per la Comissió Europea a l’estat espanyol el 2012 va detectar “deficiències greus” a l’hora de sacrificar els animals als escorxadors.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb