El municipi riberenc Riba-roja d’Ebre va esdevenir un important centre de producció d’oli de ginebre a l’època preindustrial, documentat ja des de principis del segle XVII. Tot i el pas del temps, ha conservat el nombre més elevat de forns d’elaboració d’oli de ginebre –que s’obté de la fusta de troncs i arrels del Juniperus oxycedrus, comunament anomenat càdec i amb nombroses propietats antisèptiques, antiinflamatòries, cicatritzants, parasiticides i pesticides– de tota la península Ibèrica.

Tot un patrimoni que el cicle de conferències sobre aquests forns i l’exposició que les acompanya al Museu Etnològic i de les Cultures del Món de Barcelona posa en valor. Els ponents ajudaran a entendre millor aquest valuós patrimoni etnològic i arquitectònic: des de les característiques de l’oli de ginebre i les seves propietats al seu procés d’extracció, passant pels mètodes de construcció i funcionament dels forns fins als usos actuals del producte.

Llegeix la notícia sencera al Tornaveu fent clic aquí.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.