El vaixell de salvament Ocean Viking, operat per Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Mediterranée, ha rescatat aquesta matinada 59 persones més davant les costes de Líbia i suma ja 151 migrants a bord, tenint amb una altra operació de salvament que van fer ahir.

Els rescatats estaven a bord d’una embarcació localitzada a 26 milles nàutiques de la costa de Líbia, segons que ha confirmat MSF. Ahir van salvar 92 persones, afectades per hipotèrmia i marejos, a 20 milles nàutiques a la mateixa zona.

D’aquestes 92 persones, 32 són menors d’edat que viatgen sols. Deu d’aquests nens no acompanyats són menors de 15 anys, mentre que la persona més jove que ara està a bord és un bebè de només 6 mesos. Quatre dones embarassades també estaven entre els supervivents.

Tant les ONG amb presència a la zona central del Mediterrani com l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) han alertat d’un repunt en la sortida de pasteres des de Líbia, un estat en fallida immers en un conflicte armat i escenari de violacions de drets humans.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb