Una rèplica de l’obra Presos polítics a l’Espanya contemporània, de l’artista Santiago Sierra, que va ser retirada de la fira Arco de Madrid, ha estat instal·lada a la plaça d’Espanya de Palma per inaugurar els actes programats amb motiu de la Setmana per la Llibertat d’Expressió.

La Setmana, que s’acabarà diumenge amb un festival al Palma Arena, té l’objectiu de denunciar els casos de vulneració de la llibertat d’expressió que s’han succeït aquests darrers mesos. Ho han explicat representants del grup de suport al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc.

A l’acte inaugural, també hi han assistit la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, i la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol. El Grup de Suport Llibertat Valtònyc ha explicat: ‘La censura de l’exposició posa de manifest una realitat que no és pròpia d’un estat suposadament democràtic, evidencia la falta de llibertat d’expressió i de creació artística.’

L’obra s’ha exposat ja al Museu de Lleida, al CCCB de Barcelona i a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània València. En canvi, ha estat vetada al Parlament Europeu perquè, segons els dirigents de la institució, podia crear ‘reaccions adverses’ i ‘interferir’ en el desenvolupament de les activitats habituals del parlament.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]