ACTUALITZACIÓ: La fira Arco de Madrid censura una obra que denunciava l’existència de presos polítics a l’estat espanyol

Una obra de l’artista espanyol Santiago Sierra a la fira ARCO de Madrid porta per títol ‘Presos polítics’, i consta de fotografies de vint-i-quatre persones amb les cares pixelades, entre les quals Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’obra de denúncia es pot veure des d’avui, coincidint amb la inauguració de la mostra, fins al 25 de febrer a l’estand de la galeria Helga de Alvear. L’obra també inclou altres presos polítics com els joves d’Altsasu, els titellaires de Madrid empresonats el 2016, directius d’Egin o simpatititzants del 15-M que van participar en piquets informatius de la vaga general del 29-M del 2012, acompanyats d’una breu llegenda que explica cada cas i que, tot i que no en publica la identitat, són fàcilment identificables.

Exposició ‘Presos polítics’ a la fira Arco.

L’artista és Santiago Sierra, que en el passat 2003 va ser el representant espanyol a la Biennal de Venècia, on el seu muntatge va aixecar polèmica perquè requeria el DNI espanyol per entrar dins el pavelló, i al 2010 va ser reconegut amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, tot i que va rebutjar el guardó i a la dotació econòmica que l’acompanya (30.000 euros) argumentant que no volia perdre la llibertat.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb