ACN Lloret de Mar.-L’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ja ha començat a preparar l’acollida de part dels 600 refugiats que arribaran al port de València a bord del vaixell Aquarius. En aquests moments, el municipi està elaborant una proposta amb tots els recursos que preveu posar a disposició del Sistema Nacional de Acogida e Integración de Solicitantes y Beneficiarios de Protección Internacional perquè estipuli quants refugiats podrien anar a la població selvatana. El govern local s’ha compromès a allotjar-los temporalment, donar-los una manutenció i ajudar-los amb els seus expedients de refugi. A més, també els oferirà la possibilitat de participar en cursos de formació i llengua i serveis d’acollida i integració.

El regidor de Benestar i Família, Cristian Fernández, ha manifestat que “davant d’una crisi humanitària” cal “actuar de cara i assumir responsabilitats” i per això s’ha mostrat ferm en respondre a la petició de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per coordinar l’acollida dels refugiats que desembarcaran a València.Per la seva banda, l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha recordat que el compromís del municipi a l’hora d'”oferir refugi” es va acordar en el ple municipal del 21 de setembre de 2015. Per tant, Dulsat ha anunciat que com a ciutat acollidora actuaran “en conseqüència” a partir de l’acollida de tots els refugiats que els pertoqui.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb