Generalitat lloguer famílies

La Generalitat de Catalunya pagarà el lloguer de les famílies amb vulnerabilitat social acreditada que estiguin a punt de ser desnonades per impagament de lloguer, segons que ha anunciat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. D’aquesta manera, l’administració esdevindrà l’arrendatària i farà front al deute pendent fins a un màxim de sis mesos i al pagament del lloguer del nou contracte de 5 o 7 anys mentre la família no millori la seva situació. 

Les primeres famílies que es podran acollir a la mesura són les 185 famílies amb data assenyalada entre l’1 de setembre i el 15 d’octubre. Per a poder-se beneficiar, caldrà que tinguin una resolució favorable de la mesa d’emergència. En cas que no s’hagi obtingut, Drets Socials demanarà una suspensió al propietari de cada desnonament, i durant els dos o tres mesos de negociació serà compensat amb les rendes de lloguer corresponents. Els propietaris que estiguin obligats a oferir un lloguer social obligatori no es podran acollir a la nova mesura.

Les famílies amb una resolució favorable de la mesa d’emergència han d’afrontar el pagament d’entre el 10 i el 20% dels seus ingressos ponderats, que de mitjana són uns 70 euros. La Generalitat pagarà la resta del lloguer fins que marca l’índex de referència. 

Aquest pla s’iniciarà amb una inversió de 20 milions d’euros, una quantitat que a parer del secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, serà més que suficient per abordar la situació fins al desembre. La consellera Cervera ha indicat que el principal objectiu d’aquesta ampliació del programa Reallotgem.cat és evitar l’angoixa de les persones que poden perdre el seu habitatge de manera imminent. 

 

El govern espanyol perllonga la suspensió dels desnonaments fins al 31 d’octubre 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.