El jurat dels VII Premis Martí Gasull i Roig, amb què Plataforma per la Llengua homenatja la tasca de persones o entitats que hagin contribuït a millorar la situació del català, ha reconegut enguany, per unanimitat, els mèrits de la filòloga i mestra Teresa Casals amb el Premi Especial del Jurat. La Llibreria Catalana de Perpinyà ha guanyat el premi que ha dirimit el públic a través d’una web oberta per a votació popular. Els altres dos finalistes eren el portal de vídeojocs Gaming.cat i l’Amical Wikimedia, l’entitat sense ànim de lucre que promou la Viquipèdia en català.

Teresa Casals, guardonada amb el Premi Especial del Jurat.

En el cas de Casals, el jurat ha valorat ‘la fermesa, la constància i la valentia’ de la seva tasca en favor de ‘la metodologia d’immersió com a model de cohesió social que no separa els infants i joves per la seva llengua d’origen’. En les tres edicions anteriors, els guardonats van ser la cantautora Maria del Mar Bonet, el gramàtic Josep Ruaix i el lingüista Albert Jané.

Vegeu un recull fotogràfic de la gala, d’Albert Salamé.

La Llibreria Catalana de Perpinyà es va fundar el 1986 i és l’única de la Catalunya del Nord especialitzada en llibres en català i de temàtica catalana. Va ser impulsada per l’activista cultural Joan Miquel Tourona la plaça de Joan Payrà de la capital del Rosselló, en un espai en què el poeta Jordi-Pere Cerdà ja n’havia regentat una. El 2012 la llibreria fou traspassada a Joana Serra, activista cultural amb una forta vinculació amb Baó.

Podeu recuperar l’acte ací:

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb