El festival Inund’Art que es fa aquest cap de setmana a Girona reformula la seva proposta. Després de dotze anys apostant per tota mena de disciplines artístiques, enguany se centra únicament en les arts visuals i deixarà de programar propostes d’altres àmbits culturals. La nova proposta preveu també una participació més alta dels espectadors. De fet, el festival inclou una vintena d’instal·lacions exteriors, vuit representacions i dos recorreguts sensitius, a més de les activitats artístiques centrades en les arts visuals, com les tretze exposicions a la Casa de Cultura de Girona, que es podran visitar fins al 22 de juny.

Els recorreguts sensitius són una de les principals novetats d’enguany. La nova línia de treball del festival vol crear experiències úniques en què l’espectador formi part de l’obra. Una de les activitats proposades és ‘Nit d’Asil’, de la companyia La Nave. Es farà a la Carbonera i involucra els participants amb els sentits i la imaginació, ja que reprodueix un fragment de les vides entrellaçades de quatre personatges que han d’abandonar casa seva per poder sobreviure.

L’altre recorregut, titulat ‘Lectura al presoner que vaig ser’, es farà al refugi antiaeri dels jardins de la Infància i proposa una ocupació sensible d’aquest espai que relliga diverses maneres d’expressió: representació, cant, escultura, projecció i textos. Tot, de manera simultània. Aquesta proposta multidisciplinar és obra dels artistes Pep Aymerich, Antoni Madueño, John Moderno i Raquel Moron.

També cal recordar la feina conjunta que es fa a Catalunya Nord i el suport de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Enguany, Inund’Art aplega diversos projectes en què participen artistes de banda i banda dels Pirineus, amb l’objectiu de generar sinergies que connectin tots dos territoris mitjançant l’art i la creativitat i impulsar el coneixement de les propostes artístiques.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]