L’Institut Valencià de Cultura (IVC) ha seleccionat Mar Jiménez Nadal per dirigir i coordinar el festival Dansa València 2018. La selecció es va fer per una comissió formada per dues persones de les associacions de professionals de la dansa, Toni Aparisi i Ángela Verdugo; dues persones del sector de la dansa, la professora i intèrpret Dolma Jover i la gestora cultural Sonia Martínez, i dues persones per part de l’Administració, Abel Guarinos com a director general de l’IVC, i Roberto García, com a director adjunt d’Arts Escèniques de l’IVC.

Abel Guarinos, director general de l’IVC, ha manifestat que a petició de les associacions professionals valencianes de dansa es va optar pel Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana. La conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport el va presentar a finals de 2015 per a garantir la transparència, la participació de la societat civil i dels professionals, l’excel·lència i la universalització de la cultura.

La comissió ha tingut en compte tant la trajectòria professional de Mar Jiménez, que considera molt positiva, com el seu projecte pel desenvolupament de la celebració del festival Dansa València 2018. Entre els anys 2015 i 2016, fou gestora cultural en el Centre Cultural d’Espanya a Lima (Perú), on creà i coordinà projectes de dansa contemporània com ara ‘A solas danza’, ‘Mujeres creadoras’ o ‘Festival microdanzas para microteatro de Lima’. El 2016 fou coordinadora adjunta a la producció i la distribució en la companyia valenciana Proyecto Titoyaya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]