L’inspector en cap del Consorci de Bombers, José Miguel Basset, ha defensat ‘la celeritat, la contundència i la professionalitat’ en l’extinció de l’incendi de Llutxent (Vall d’Albaida), i ha dit que les decisions tàctiques van ser ‘les correctes’. Per això ha lamentat ‘profundament’ les crítiques dels sindicats contra la gestió que se’n va fer.

El foc va cremar 3.270 hectàrees entre les comarques de la Vall d’Albaida i la Safor. Segons Basset, un seguit de casualitats desafortunades –la tempesta seca i els llampecs– van fer que l’incendi creixés i es descontrolés.

L’inspector en cap ha retret als sindicats que es referissin a la gestió del foc com un desastre i un caos. De totes maneres, ha reconegut que era que es podia ‘avançar en matèria d’homogeneïtzació dels serveis d’emergència.’ Ara bé, ha recordat que el 6 d’agost es van atendre onze incendis simultanis a causa de la tempesta elèctrica.

També ha criticat que els sindicats reclamin que una sola agència doni resposta a un incendi com el de Llutxent. ‘És impossible’, considera. En l’operatiu, hi van participar 600 efectius terrestres i trenta-tres mitjans aeris.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb