Califòrnia crema com mai. L’incendi més gran de la història de l’estat dels Estats Units, declarat el 27 de juliol, ja ha cremat 118.448 hectàrees, segons informa el canal CNN, que ara és gairebé la mida de Los Ángles. Les grans magnituds de l’incendi pot fer que no s’aconsegueixi contenir el foc fins al setembre. A hores d’ara, només un 30% està controlat.

Fins ara, dos bombers han resultat ferits mentre combatien el foc anomenat del Complex Mendocino, que es divideix en dos focus principals, al nord de Califòrnia. Les flames han destruït setanta-cinc habitatges, segons el Departament de Protecció Forestal i de Foc de Califòrnia. Ha estat el departament l’organisme que ha estimat que poden trigar fins al setembre a contenir les flames.

Thomas Fire, el nom com van anomenar el segon incendi més gran de la història de Califòrnia, va trigar més de sis mesos a extingir-se, després de cremar 114.078 hectàrees als comtats de Califòrnia de Ventura i Santa Bàrbara.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb