Califòrnia crema com mai. L’incendi més gran de la història de l’estat dels Estats Units, declarat el 27 de juliol, ja ha cremat 118.448 hectàrees, segons informa el canal CNN, que ara és gairebé la mida de Los Ángles. Les grans magnituds de l’incendi pot fer que no s’aconsegueixi contenir el foc fins al setembre. A hores d’ara, només un 30% està controlat.

Fins ara, dos bombers han resultat ferits mentre combatien el foc anomenat del Complex Mendocino, que es divideix en dos focus principals, al nord de Califòrnia. Les flames han destruït setanta-cinc habitatges, segons el Departament de Protecció Forestal i de Foc de Califòrnia. Ha estat el departament l’organisme que ha estimat que poden trigar fins al setembre a contenir les flames.

Thomas Fire, el nom com van anomenar el segon incendi més gran de la història de Califòrnia, va trigar més de sis mesos a extingir-se, després de cremar 114.078 hectàrees als comtats de Califòrnia de Ventura i Santa Bàrbara.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb