ACN L’Hospitalet de Llobregat.-L’Hospital Universitari de Bellvitge publicarà el proper 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, el primer llibre del projecte terapèutic RELAT-Hos, que convida els pacients a escriure petites històries durant la seva estada al centre. El llibre, titulat ‘Desde mi habitación’, recull 57 relats curts escrits pel mateix nombre de pacients, els quals han estat ingressats a les diferents 30 unitats hospitalàries que té Bellvitge. La iniciativa, pionera a l’estat espanyol i presentada el passat mes d’octubre, pretén aprofitar la capacitat terapèutica de l’escriptura per fer més agradable el període en què les persones estan ingressades a l’hospital.

El llibre, amb textos en català i castellà i editat per Caligrama, es regalarà a tots els pacients ingressats l’Hospital de Bellvitge que ho sol•licitin a partir del 23 d’abril, dia en què també es podrà adquirir en un estand especial al centre a un preu de 16 euros.RELAT-Hos té voluntat de continuar recollint les experiències dels pacients de Bellvitge, i hores d’ara ja compta amb prop d’una trentena de nous escrits que formaran part del segon volum, que es publicarà el 2020.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.