L’Hospital Universitari de Bellvitge de Barcelona ha creat un grup de treball de malalties minoritàries per a tractar les patologies que tenen baixa presència i un reconeixement difícil que pot comportar exploracions i costos excessius.

L’objectiu del nou grup de treball és reunir els professionals que ja atenen aquestes malalties per a aprofitar sinergies i millorar el tractament d’aquestes patologies, tal com ha explicat l’hospital. També ha afirmat que la majoria d’aquestes malalties són genètiques, i que afecten entre un 5% i un 7% de la població, la qual cosa representa un total de 400.000 persones de la població de Catalunya.

Actualment, el centre sanitari atén més de 200 malalties minoritàries diferents i realitza un seguiment actiu de tres mil pacients afectats. El nou grup de treball de l’HUB inclou professionals de diferents serveis com a pneumologia, nefrologia, cardiologia, neurologia, oftalmologia, endocrinologia o medicina interna. L’especialista en medicina interna i portaveu del grup, Antoni Riera-Mestre, assegura que ‘el pacient que sofreix una malaltia minoritària se sent molt indefens’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]