L’Hospital Clínic de Barcelona, el Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (Barcelona), la Universitat de Barcelona (UB) i el FC Barcelona –a través de la seva plataforma Barça Innovation Hub– col·laboraran per a dinamitzar i fomentar l’especialització en medicina de l’activitat física i de l’esport.

Es tracta d’un acord de col·laboració que permetrà impulsar iniciatives en matèria de docència, formació i investigació, han explicat els promotors en un comunicat conjunt.

Entre les accions, promouran una unitat docent i assistencial de Medicina de l’Esport constituïda pel Clínic i el Sant Joan de Déu, que permetrà als metges interns residents (MIR) d’aquesta especialitat formar-se en aquesta unitat hospitalària, i que dirigirà el cap de l’Àrea d’Health & Wellness de Barça Innovation Hub, Gil Rodas; fins a l’actualitat, aquesta formació s’impartia exclusivament a les escoles professionals.

L’aliança també preveu crear cursos de grau i postgrau a través de la UB, dirigits a tots els professionals de la medicina esportiva, així com iniciar noves línies d’investigació.

Al despatx de presidència del Barça han signat l’acord aquest dimarts el president del club esportiu, Josep Maria Bartomeu; el director general del Clínic, Josep Maria Campistol; el director gerent del de Sant Joan de Déu, Manel del Castillo, i el rector de la UB, Joan Elías, entre altres representants de les institucions.

Pilar de l’educació 
Des de Sant Joan de Déu, Del Castillo ha observat que ‘la pràctica de l’esport és un dels pilars de l’educació de nens i joves’, per la qual cosa és necessari impulsar-la i contribuir a garantir que es fa de forma segura, així com donar resposta a necessitats complexes com les dels menors i les dones embarassades.

‘La societat està entenent cada vegada més l’esport com un element important en la cura de les persones’, ha coincidit el director del Clínic, que ha destacat entre les seves prioritats la formació de nous professionals i la investigació al màxim nivell.

Elias ha recordat que Catalunya va ser pionera en la introducció i la docència de la medicina de l’esport, amb la fundació de l’Escola de Medicina de l’Esport (EMA) de la UB.

‘Com a club, necessitem tenir els millors professionals per poder donar resposta a les necessitats dels nostres esportistes’, ha afirmat Bartomeu, que ha afegit que a través del Barça Innovation Hub fomentaran la millor formació i la investigació perquè es pugui beneficiar la societat en general.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb