ACN Barcelona.-L’Hospital Clínic de Barcelona, el fundador d’OPEN ARMS, Òscar Camps, i la revista 360.upf de la UPF han estat guardonats en la desena edició dels Premis Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes. El premi a la Millor Acció Comunicativa s’ha concedit a l’Hospital Clínic de Barcelona per la plataforma PortalCLÍNIC; el premi a la Innovació ha estat atorgat a la UPF per la revista 360.upf, i el Premi Portaveu 2018 s’ha atorgat per votació dels col·legiats a Òscar Camps, fundador de l’ONG Proactiva Open Arms. El jurat ha fet una menció especial a la campanya ‘Periodistes per la Pau’ presentada per Sònia Cervià. Els premis de la X edició es lliuren aquest dimarts a la Sala Apolo de Barcelona.

El jurat del Grup de Treball de Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes ha anunciat aquest dimarts els guanyadors de la X edició dels Premis Gabinets de Comunicació que s’atorguen amb una periodicitat anual. A la present edició s’han presentat i complert amb els requisits un total de 15 candidatures.El premi a la Millor Acció Comunicativa s’ha concedit a l’Hospital Clínic de Barcelona presentat per Rai Barba. El jurat ha destacat la plataforma PortalCLÍNIC per ser “un excel·lent exemple de governança multidisciplinària en la qual hi ha participat tant periodistes com metges i pacients” i ha apreciat que “es tracta d’un portal multilingüe destinat a la ciutadania amb vocació de servei públic”. A més, s’ha apuntat que és “una bona eina per combatre les fake news o notícies falses, ja que qüestiona les informacions alternatives no contrastades i aporta informació veraç i contrastada elaborada pels mateixos especialistes”. El jurat ha fet una menció especial a la campanya ‘Periodistes per la Pau’ presentada per Sònia Cervià. S’ha avaluat positivament la seva aportació de valors i de promoció a la participació ciutadana, oferint testimonis dels més petits i de les famílies protagonistes. El premi a la Innovació l’ha rebut la UPF, una candidatura presentada pel col·legiat Gerard Vall-llovera. El jurat ha valorat la revista 360.upf pel “bon ús de recursos digitals, especialment per apropar-se a les noves generacions”. També s’ha destacat “els testimonials humans que aporta, que s’hagi centrat en el col·lectiu de l’estudiant i perquè aplica una visió de 360 graus en el món de l’educació, on tothom té un paper en l’àmbit educatiu”.El Premi Portaveu 2018 s’ha atorgat per votació dels col·legiats a Òscar Camps, fundador de l’ONG Proactiva Open Arms. Camps ha estat escollit amb més d’un 40% dels vots.ObjectiusCom ha explicat el Col·legi, els guardons tenen l’objectiu de “reconèixer i impulsar la tasca dels gabinets de comunicació i dels professionals que hi treballen, així com fomentar els esforços del sector privat i públic per donar accés a una informació veraç i útil”. Els Premis Gabinets de Comunicació tenen com a referència el Manual de Bones Pràctiques elaborat pel Grup de Treball de Gabinets de Comunicació del Col·legi.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb