L’ex-presidenta de les Corts Valencianes i ex-consellera de Turisme de la Generalitat Milagrosa Martínez ha ingressat a la presó de Villena (Alacant) per a complir els nou anys de la condemna pel cas Fitur, relacionada amb la trama Gürtel. Avui acabava el termini perquè Martínez es presentés voluntàriament en un centre penitenciari després que el Tribunal Superior de Justícia la sentenciés el 8 de maig pels contractes manipulats de la fira Fitur de València.

La seva defensa, però, recorrerà contra la sentència al Tribunal Constitucional espanyol i no descarta arribar al Tribunal d’Estrasburg per presumpta vulneració del secret de les comunicacions, la presumpció d’innocència i la tutela judicial efectiva.

Tres de les condemnades –Isabel Jordán, ex-administradora d’algunes societats de la trama; Mónica Magariños, ex-treballadora d’Orange Market; i Ana Grau, ex-coordinadora de Fires de l’Agència Valenciana de Turisme– han demanat l’indult al govern espanyol i la suspensió provisional de la seva entrada a presó mentre es tramita. De moment, Martínez no ha sol·licitat l’indult.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]