ACN Barcelona .-La programació 2018-2019 del Gran Teatre del Liceu comptarà amb l’estrena mundial de la producció de Benet Casablancas ‘L’enigma di Lea’ amb Carme Portaceli com a directora d’escena i Josep Pons a la direcció musical. La peça contemporània explica la història de Lea – interpretada per Allison Cook, un ésser immortal que no pot revelar el seu secret. Inaugurarà la temporada ‘I puritani’ de Bellini, amb la direcció d’escena d’Annilese Miskimmon i la direcció musical de Christopher Franklin. La propera temporada inclou propostes de diferents estils que van des de la música barroca fins a la contemporània i aborden els segles XVIII, XIX, XX i XXI. Es tracta d’un programa que conté 10 òperes escenificades i 3 en versió concert d’11 compositors, tant de renom com desconeguts pel públic . També es manté la col·laboració de quatre ballets, sis espectacles d’El Petit Liceu i activitats a l’escenari del ‘Foyer’.

El Liceu es manté com a teatre internacional de grans veus amb Javier Camarena, Diana Damrau, Sondra Radvanovsky, Iréne Theorin, Piotr Beczala, Joyce DiDonato, Pretty Yende, Eleonora Buratto, Eleonora Schrott, Lianna Haroutounian, Ekaterina Bakanova, entre altres. També aposta per grans cantants catalans i espanyols com Carlos Álvarez, Ainhoa Arteta, i Guillermo García Calvo, entre d’altres.L’esperit inspirador de Wagner és el protagonista del nou projecte ‘Música de Cambra al Liceu’ liderat per Josep Pons amb el Cor i l’Orquestra del Teatre com a protagonistes. Els concerts simfònics de l’orquestra també evoquen els camins del compositor alemany. El gran format i la tecnologia estaran presents en la nova temporada amb ‘La Giocondade’ Ponchielli, que compta amb 238 artistes sobre l’escenari, i ‘Rodelinda’ de Händel, amb la posada en escena de Claus Guth que compta amb projeccions de gran format i un edifici mòbil com a escenografia. D’altra banda, ‘Les pêcheurs de perles’ torna al Liceu després de 54 anys amb una proposta que s’aproxima al ‘reality show’, en una de les peces més trencadores de la temporada. ‘Candide’ de Bernstein en versió concert es podrà veure per primera vegada al Liceu per commemorar el centenari del naixement del compositor sota la batuta de John DeMain. Haroutounian i Bakanova cantaran al Teatre per primera vegada, entre d’altres David Alden amb la proposta de ‘Kàtia Kabànova’ i Damiano Micheletto amb Luisa ‘Millerofereixen’ són dues de les posades en escena més intenses amb Josep Pons i Domingo Hindoyan en la direcció musical, respectivament.D’altra banda, la nova temporada té marcat protagonisme femení en els títols operístics i tres importants directores d’escena: Carme Portaceli, Lotte de Beer i Annilese Miskimmon.“Tenim una varietat molt important de repertori, compositors i produccions de persones que encara no han estat aquí”. Així, la intenció del teatre és “veure coses diferents i per trencar una mica amb els conceptes coneguts”, ha especificat Cristina Scheppelmann, la directora artística del teatre. “Volem que tot el públic del Liceu gaudeixi de tota la oferta del Liceu”, així els espectadors “poden copsar altres gustos i formes” fora de la programació habitual, ha afegit el president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, Salvador Alemany.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb