La presidenta de l’Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica (GUE/NGL), Gabriele Zimmer, ha afirmat que les institucions europees han d’acceptar la voluntat dels ciutadans i ‘entendre’ que han de ‘calmar, influenciar i pressionar’ el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, perquè accepti l’oferta de diàleg amb Catalunya. El grup ‘espera’ també que Rajoy no apliqui l’article 155 o el 116 —estat d’excepció— de la constitució espanyola. Això, segons Zimmer, ‘suposaria tirar gasolina al foc’ i ‘no seria bo per ningú’. Per a la líder de l’Esquerra Unitària és moment del ‘diàleg’. ‘Cal utilitzar totes les oportunitats de diàleg’, ha afirmat en relació a la declaració del president del govern, Carles Puigdemont, dimarts al vespre.

Segons l’alemanya, la Unió Europea ‘no ha d’intervenir i dir que cal canviar una constitució’ perquè ‘no és el seu rol’. Amb tot, Zimmer sí que considera que les institucions europees han de canviar ‘la seva aproximació al conflicte’ a l’estat espanyol i ‘crear un marc per al suport’. ‘Hem d’acceptar que l’1-O una majoria dels ciutadans de Catalunya van decidir separar-se’, ha afegit en declaracions als periodistes.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]