ACN Barcelona.-Les treballadores de les oficines de canvi de divises de l’aeroport del Prat de l’empresa Eurodivisas han convocat una vaga de 24 hores pel 25 de febrer, el primer dia del Mobile World Congress, i per l’1 de març, el dilluns següent. Així ho ha indicat a través d’un comunicat el sindicat UGT, que lidera el comitè d’empresa a Eurodivisas. Les aturades afectaran el servei de canvi de monedes i divises, i s’han convocat per denunciar “la no aplicació de cap conveni col·lectiu”, segons UGT. Les treballadores, per exemple, reclamen “dignificar” els seus llocs de feina, ja que cobren el salari mínim i s’han de pagar de la seva butxaca, diu el sindicat, les sabates i les mitges que l’empresa els fa portar.

En aquest sentit, els representants dels treballadors indiquen que cobren el salari mínim, mentre que les competidores més properes, entitats bancàries, tenen condicions molt més beneficioses, el que fa que l’empresa Eurodivisas obtingui una “posició prioritària davant l’oferta pública” que argumenten que podria suposar “competència deslleial”.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb