Els catalans es gastaran un 9% de mitjana més per fill, respecte de l’any passat, en la campanya de tornada a l’escola, que pot arribar a suposar fins a 1.500 euros per fill, segons ha informat la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC) aquest dimecres en un comunicat.

La UCC ha estimat que les despeses que una família assumirà de la volta al col·legi –en el qual el material escolar és el principal– d’un nen matriculat en un centre públic, que no necessita uniforme i en el cas que no necessiti acolliment matinal, mengi a casa i no faci cap activitat extraescolar–, pot arribar a 374,50 euros.

Els càlculs de la UCC dels costos per fill en les mateixes condicions en centres concertats i privats les xifres poden ascendir a 671,55 euros i 991,90 euros, respectivament.

En el cas que l’alumne utilitzi els serveis d’acolliment escolar, menjador, transport i extraescolars, la despesa pot ascendir a 649,05 euros en la pública, 1.066,05 euros en la concertada i 1.587,15 euros en la privada.

L’associació de consumidors ha recomanat portar un control de la despesa relacionada amb la volta escolar, i ha demanat també a les diferents administracions incrementar les ajudes destinades als nens en risc d’exclusió social.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]