Les estrenes: una nova Lara Croft arriba als cinemes amb ‘Tomb Raider’

  • Repassem la cartellera

VilaWeb
Redacció
15.03.2018 - 16:00
Actualització: 15.03.2018 - 16:46

La nova versió de Tomb Raider, amb Alicia Vikander en el paper que va popularitzar Angelina Jolie, és l’estrena més destacada de la setmana. Lara Croft s’haurà d’enfrontar a molts perills en territori desconegut per descobrir què li va passar al seu pare, desaparegut des de fa anys. Entre les estrenes també ressalta La Tribu, una comèdia espanyola sobre el retrobament accidentat entre una mare i un fill, encarnats per Carmen Machi i Paco León, i la cinta libanesa L’insulte, nominada a millor film de parla no anglesa en l’última edició dels Oscar.

Tomb Raider. Direcció: Roar Uthaug. Intèrprets: Alicia Vikander, Kristin Scott Thomas, Hannah John-Kamen; Daniel Wu, Dominic West, Walton Goggins. Gènere: Acció. Esbós: Lara Croft és una jove independent sense cap propòsit a la vida. El seu pare, un aventurer, va desaparèixer quan ella era adolescent i ara la noia decideix anar a buscar-lo. Arriba a l’últim lloc on se’l va veure, una illa del Japó, i allà haurà d’enfrontar-se a perills i superar els seus límits. Alicia Vikander, Oscar a la millor actriu de repartiment l’any 2015 per The Danish Girl, es posa en la pell de la protagonista de la saga de videojocs Tomb Raider.

La tribu. Direcció: Fernando Colomo. Intèrprets: Carmen Machi, Bárbara Santa-Cruz, Rebeca Sala; Paco León, Luis Bermejo, Julián López. Gènere: Comèdia. Esbós: La Virginia va haver de donar el seu fill en adopció després de ser mare molt jove. La seva vida continua i molts anys després assoleix l’estabilitat com a netejadora. Llavors decideix anar a conèixer el seu fill, en Fidel, un executiu que ho ha perdut tot, inclosa la memòria. Deixant la seva antiga vida enrere, l’home troba en la Virgina, i les seves amigues de classe de ball, un nou món de felicitat. El film està inspirat en fets reals.

L’insulte (El insulto). Direcció: Ziad Doueiri. Intèrprets: Christine Choueiri, Camile Salameh, Rita Hayek; Kamel El Basha, Adel Karam, Talal Jurdi. Gènere: Drama. Esbós: En Toni és un cristià libanès que rega tranquil·lament les plantes del seu balcó quan sense voler mulla el cap de Yasser, un refugiat palestí. D’aquesta anècdota neix un conflicte. En Yasser insulta el Toni i aquest se sent tan ofès que porta la discussió davant la justícia. L’enfrontament es converteix en un problema d’estat i fins i tot el president s’hi veu implicat. Llavors, el veritable motiu del conflicte surt a la llum i les diferències entre les religions es perfila com a l’agreujant de la fractura social al país. L’insulte ha optat a l’estatueta al millor film de parla no anglesa en la darrera edició dels Oscar i Kamel El Basha va guanyar el premi al millor actor al passat Festival de Venècia.

Mary Magdalene (María Magdalena). Direcció: Garth Davis. Intèrprets: Rooney Mara, Shira Haas, Hadas Yaron; Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim. Gènere: Drama. Esbós: El film és un retrat humanista de la figura de Maria Magdalena des d’un punt de vista biogràfic. Maria Magdalena és una dona que desafia les jerarquies establertes i s’uneix al moviment liderat per Jesús de Natzaret. Dintre d’aquesta formació, trobarà el seu lloc. Mara, Phoenix i Ejiofor van ser candidats als Oscar en altres edicions.

Mon garçon (Perdido). Direcció: Christian Carion. Intèrprets: Mélanie Laurent; Guillaume Canet, Olivier de Benoist, Marc Robert. Gènere: Drama. Esbós: Un home de negocis a qui la feina l’ha distanciat de la família es desespera quan el seu fill desapareix. Impulsat pel sentiment de culpabilitat i després de descobrir coses que ignorava de la seva família, es decideix a buscar el seu nen costi el que costi.

Te Ata (Mi nombre es Te Ata). Direcció: Nathan Frankowski. Intèrprets: Q’orianka Kilcher, Nom Brigid Brannagh, Cindy Pickett; Gil Birmingham, Graham Greene, Mackenzie Astin. Gènere: Drama. Esbós: Segle XIX. El film explica la història real de l’actriu Maria Thompson Fisher, més coneguda com a Te Ata. La dona, filla de la tribu chickasaw, va haver de fer front a les desigualtats socials i racials de l’època perseguint el seu somni d’actuar a Broadway.

1945. Direcció: Ferench Török. Intèrprets: Dóra Sztarenki, Ágil Szirtes, Eszter Nagy-Kálózy; Péter Rudolf, Tamás Szabó, Bence Tasnádi. Gènere: Drama. Esbós: Agost de 1945. Dos jueus ortodoxos arriben a un petit poble hongarès amb unes misterioses capses. Els habitants de la vila, intrigats, comencen a patir per si es tracta d’hereus dels jueus que van expulsar després d’expropiar-los les propietats durant la Segona Guerra Mundial. Tot el poble llavors agafa por que vinguin més supervivents a reclamar els béns que després de la guerra van quedar en terra de ningú com a possessions col·lectives del municipi. La cinta, rodada en blanc i negre, és una adaptació de la novel·la curta Homecoming de Gábor T. Szanto.

Jeannette, l’enfance de Jeanne d’Arc (Jeannette, la infància de Juana de Arco). Direcció: Bruno Dumont. Intèrprets: Jeanne Voisin, Lise Leplat Prudhomme, Aline Charles; Nicholas Leclaire, Gery de Poorter. Gènere: Musical. Esbós: França, 1425. La Jeannette és una nena que malgrat que té només vuit anys ha desenvolupat unes conviccions molt fermes. Enmig de la Guerra dels Cent Anys, la Jeannette està farta del patiment causat pels anglesos al poble francès i està disposada a agafar les armes i alliberar França. La cinta, musical, està basada en l’obra de teatre Les Mysteres de la charite de Jeanne d’Arc.

Koe no katachi (A silent voice). Direcció: Naoko Yamada. Gènere: Animació. Esbós: La Shôko Nishimiya és una estudiant sorda que pateix bullying a l’escola primària. A causa de les burles dels seus companys i sobretot del més cruel, Ishida Shôya, es veu obligada a canviar d’escola. Anys després, l’Ishida se sent culpable i la busca per disculpar-se i trobar la redempció. El film és l’adaptació al cinema en format anime de la novel·la manga de Yoshitoki Ōima.

D’una altra banda, presentem la programació, en català, dels cinemes Albatexas de València i dels Texas de Barcelona del 16 al 22 de març de 2018:

CINEMES ALBATEXAS, València

Plaça de Fra Lluís Colomer, 4

  • El autor. Direcció: Manuel Martín Cuenta (castellà). Sala 1. Sessió: 18.00.
  • La vida lliure. Direcció: Marc Recha (català). Sala 1. Sessions: 20.00 i 22.00.
  • Final Portrait. L’art de l’amistat. Direcció: Stanley Tucci (VOS en català). Sala 2. Sessions: 18.00, 20.00 i 22.00.
  • En realitat mai vas estar aquí. Direcció: Lynne Ramsay (VOS en català). Sala 3. Sessions: 18.00, 20.00 i 22.00.

CINEMES TEXAS, Barcelona

Carrer de Bailèn, 2

  • La niebla y la doncella. Direcció: Andrés M. Koppel (castellà). Sala 1. Sessions: 16.00, 18.00 i 20.00.
  • Chavela. Direcció: Catherine Gund (castellà). Sala 1. Sessió: 22.00.
  • El autor. Direcció: Manuel Martín Cuenca (castellà). Sala 2. Sessions: 15.50 i 18.00.
  • En realitat mai vas estar aquí. Direcció: Lynne Ramsay (VOS en català). Sala 2. Sessions: 20.10 i 22.00.
  • Final Portrait. L’art de l’amistat. Direcció: Stanley Tucci (VOS en català). Sala 3. Sessions: 16.00, 18.00 i 20.00.
  • La gran malaltia de l’amor. Direcció: Michael Showalter (VOS en català). Sala 3. Sessió: 22.00.
  • El sacrifici d’un cérvol sagrat. Direcció: Yorgos Lanthimos (VOS en català). Sala 4. Sessions: 15.50, 18.00 i 20.10 (cap de setmana: 18.00 i 20.10).
  • Llagosta. Direcció: Yorgos Lanthimos (VOS en català). Sala 4. Sessió: 22.15.
  • Amazona. Direcció: Clare Weiskopf (castellà). Sala 3. Sessió: 22.15.
  • Cap a la llum. Direcció: Naomi Kawase (VOS en català). Sala 4. Sessions: 16.00, 18.00 i 20.00 (cap de setmana: 18.00 i 20.00).
  • Detroit. Direcció: Kathryn Bigelow (VOS en català). Sala 4. Sessió: 22.00.

Sessions Texas Nanos:

  • Nadó en cap. Direcció: Tom McGrath (doblatge català). Sala 2. Sessió: Diumenge a les 12.00.
  • Operació Cacahuet 2. Direcció: Cal Brunker (doblatge català). Sala 3. Sessió: Diumenge a les 12.00.
  • Jungle Bunch. La colla de la selva. Direcció: David Alaux (doblatge català). Sala 4. Sessions: Dissabte a les 16.00 i diumenge a les 12.00 i a les 16.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any