Quim Gutiérrez torna a la gran pantalla amb el film Te quiero, imbécil, que protagonitza amb l’actriu de Joc de trons Natalia Tena. Aquesta setmana també s’estrenen Aguas oscuras, amb Mark Ruffalo i Anne Hathaway i Las aventuras del doctor Dolittle, amb Robert Downey Jr.

Te quiero, imbécil. Direcció: Laura Mañá. Intèrprets: Natalia Tena, Alba Ribas, Vanessa Castro, Patricia Vico; Quim Gutiérrez, Ernesto Alterio, Alfonso Bassave, David Lifschitz. Gènere: Comèdia. Esbós: Film que explora la manera de les noves generacions d’homes d’enfrontar-se als rols de gènere. El protagonista intenta convertir-se en un home actual: es depila, s’interessa per la moda i es cuida.

Dark Waters (Aguas oscuras). Direcció: Todd Haynes. Intèrprets: Anne Hathaway, Mare Winningham, Louisa Krause, Ming Wang; Mark Ruffalo, Bill Camp, William Jackson Harper, Tim Robbins. Gènere: Drama. Esbós: Un advocat descobreix un secret fosc que connecta unes morts inexplicables amb una de les corporacions més grans del món i ho arrisca tot per fer sortir a la llum la veritat. Basat en fets reals.

Dolittle (Las aventuras del doctor Dolittle). Direcció: Stephen Gaghan. Intèrprets: Emma Thompson, Jessie Buckley, Octavia Spencer; Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen. Gènere: Comèdia. Esbós: L’excèntric doctor John Dolittle, després de la mort de la seva dona, es tanca a casa acompanyat d’animals exòtics. Quan la reina es posa malalta, haurà d’anar a una illa per trobar un mossèn i, així, també recuperar el sentit de l’humor i el coratge.

Ema. Direcció: Pablo Larraín. Intèrprets: DONES; HOMES. Mariana Di Girolamo, Josefina Fiebelkorn, Giannina Fruttero; Santiago Cabrera, Gael García Bernal, Eduardo Paxeco. Esbós: Una jove ballarina decideix separar-se de la seva parella després de lliurar el fill que havien adoptat i que no van ser capaços de criar.

Nan Fang Che Zhan De Ju Hui (El lago del ganso salvaje). Direcció: Yi’nan Diao. Intèrprets: Lun-Mei Kwei, Regina Wan, Chloe Maayan; Ge Hu, Fan Liao. Gènere: Drama. Esbós: Una adolescent passa moltes hores a l’aquari del seu pare. Un dia hi arriben dos nens que tenen objectius contraris als interessos de l’aquari i de la població.

Om det oändliga (Sobre lo infinito). Direcció: Roy Andersson. Intèrprets: Anja Broms, Marie Burman, Amanda Davies, Lotta Forsberg; Bengt Bergius, Thore Flugel, Anton Forsdik. Gènere: Drama. Esbós: Film inspirat en Les mil i una nits que cerca mostrar una juxtaposició de les etapes vitals dels éssers humans.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb