El mejor verano de mi vida, film dirigit per Dani de la Orden

El jove cineasta català Dani de la Orden, director de Barcelona, nit d’estiu i Barcelona, nit d’hivern torna a la gran pantalla amb El mejor verano de mi vida. El film té poc a veure amb la seva reeixida opera prima, més enllà del gènere i de l’estiu com a teló de fons. L’altra estrena de la setmana és el film d’animació Hotel Transsilvània 3, unes vacances monstruoses, també en català en algunes sales.

‘El mejor verano de mi vida’. Direcció: Dani de la Orden. Intèrprets: Sílvia Abril, Fabia Castro, Maggie Civantos, Toni Acosta, Antonio Dechent, Leo Harlem. Gènere: Comèdia. Esbós: Curro (Leo Harlem) és un humil venedor d’electrodomèstics que ha promès al seu fill unes grans vacances, però no té recursos. L’atzar creua pare i fill amb una família rica, la qual cosa canvia el destí i l’estil de les seves vacances.

‘Hotel Transsilvània 3, unes vacances monstruoses’ (‘Hotel Transylvania 3: Summer vacation’). Direcció: Genndy Tartakovsky. Gènere: Animació. Esbós: La coneguda família de monstres embarca en un creuer de luxe i es prenen un descans, ells i la resta dels treballadors de l’hotel. Però el plàcid viatge farà un gir quan Drac s’enamora de la misteriosa capitana de la nau, Ericka, que amaga un perillós secret que podria ser molt perjudicial per a tots els monstres. En català.

‘Skyscraper’ (‘El rascacielos’). Direcció: Rawson Marshall Thurber. Intèrprets: Neve Campbell,  Elfina Luk, Kayden Magnuson; Dwayne Johnson, Pablo Schreiber, Chin Han. Gènere: Acció. Esbós: Will Ford és un ex-cap de l’Equip de Rescat d’Hostatges de l’FBI i veterà de guerra de l’exèrcit dels Estats Units que ara s’encarrega d’avaluar la seguretat dels gratacels. Durant un viatge de feina a la Xina, es veu incriminat en un incendi a l’edifici més alt i segur del món. Ford escapa i prova de trobar els qui li han parat la trampa.


Mary Shelley’. Direcció: Haifaa Al-Mansour. Intèrprets: Elle Fanning, Maisie Williams, Bel Powley Douglas Booth, Stephen Dillane, Tom Sturridge. Gènere: Drama. Esbós: El film explica la història de la jove Mary (Elle Fanning) i la seva tempestuosa relació amb el poeta romàntic Percy Bysshe Shelley (Douglas Booth). Els dos senten una atracció immediata quan es coneixen, i davant l’oposició de la família de la Mary a la seva unió, la parella decideix fugir, acompanyada per la germanastra d’ella, Claire (Bel Powley).


Dans la brume’ (‘La bruma’). Direcció: Daniel Roby. Intèrprets: Olga Kurylenko, Fantine Harduin, Anna Gaylor; Romain Duris, Michel Robin, Réphaël Ghrenassia. Gènere: Ciència-ficció. Esbós: París se submergeix en una estranya boira mortal, i els supervivents es refugien als pisos i terrats de la ciutat. Sense notícies, electricitat, aigua ni menjar, una petita família lluita per sobreviure a la catàstrofe. A mesura que passen les hores es veuen obligats a enfrontar-se a la realitat: els equips de salvament no arriben.


La caméra de Claire’ (‘La cámara de Claire’). Direcció: Sang-soo Hong. Intèrprets: Isabelle Huppert, Min-hee Kim, Mi-hee Chang; Jin-young Jung, Taewoo Kang, Mark Peranson. Gènere: Drama. Esbós: Durant un viatge de negocis al Festival de Cannes, Manhee és acomiadada per la seva cap. No obstant això, allà coneixerà una professora anomenada Claire, que fa fotografies amb una polaroid. Cada fotografia té una peculiar visió de la vida, i juntes miraran d’entendre els seus mons respectivament.

‘Las grietas de Jara’. Direcció: Nicolás Gil Lavedra. Intèrprets: Soledad Villamil, Sara Sálamo, Laura Novoa; Oscar Martínez, Joaquín Furriel, Santiago Segura. Gènere: Enjòlit. Ciència-ficció. Esbós: Quan una jove arriba a l’estudi d’arquitectura Borla i Associats buscant en Nelson Jara, tant en Mario Borla com la seva sòcia Marta Horvath i Pablo Simó, l’arquitecte més veterà de la constructora, asseguren desconèixer aquest nom completament. Però tots menteixen…

‘Lola Pater’. Direcció: Nadir Moknèche. Intèrprets: Fanny Ardant, Nadia Kaci, Véronique Dumont; Tewfik Jallab, Bruno Sanches, Baptiste Moulart. Gènere: Drama. Esbós: Quan en Zino, de 27 anys, perd la mare, que l’ha criat, decideix anar a cercar el seu pare, Farid, que els va abandonar quan ell era un nen. Aviat, Zino descobrirà l’autèntic motiu pel qual no ha vist el pare gairebé mai en tota la vida. El seu pare ara es diu Lola.


No quiero perderte nunca’. Direcció: Alejo Levis. Intèrprets: Aida Oset, Montse Ribas, Maria Ribera. Gènere: Drama. Esbós: La Malena i la Paula (Aida Oset), s’acaben de traslladar a la casa de camp on vivien els pares de la Paula. Un matí reben la notícia que la seva mare s’ha escapat del geriàtric. Mentre Malena se’n va a treballar, Paula rep la visita de la seva mare, que apareix a casa com una presència que no pot retenir. En una casa plena de records com més va més borrosos i imprecisos, la Paula es perd cercant la seva mare, mentre la Malena prova d’ajudar-la talment com una medium, per expulsar-li els fantasmes interiors.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb