ACN Barcelona.-Les dones van sumar gairebé el 48% dels titulats dels diferents programes de formació directiva d’EADA Business School durant 2017, segons dades del centre. De fet en els últims 5 anys la xifra no ha baixa del 45% sobre una mostra de gairebé 5.800 participants. Aquestes dades contrasten amb el percentatge de presència femenina en llocs directius, que en l’actualitat és del 13,2%, segons l’últim informe de l’estudi Diferencies salarials i quota de presència femenina que publica anualment la consultora ICSA Grup i EADA Business School, que considera que la reduïda presència femenina en llocs de responsabilitat no està associada a la seva falta de preparació, ja que, segons subratlla, les dones representen gairebé el 50% de la participació en formació directiva als seus diferents programes -Master of Science, MBA’s, i Executive Education-.

En aquest sentit, la doctora Aline Masuda, professora i investigadora d’EADA i experta en polítiques d’igualtat, les diferències de presència en l’àmbit estrictament empresarial, a més de les personals, han de buscar-se en factors aliens a la seva preparació, com les “dificultats de conciliació familiar”, la persistència de “models rígids” de gestió en nombrosos àmbits de l’empresa, la “cultura del presencialisme” o la “falta d’innovació” en adoptar formes diferents com el teletreball.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]