En el món dels diables i el foc, les tasques de cura, de càtering i les activitats infantils recauen, majoritàriament, en les dones. Molt poques d’elles arriben a ser cap de colla i, quan ho aconsegueixen, sovint han d’afrontar un mur del menyspreu i el masclisme. Aquestes són algunes de les queixes que fan des de la Federació de diables de la Ciutat de Barcelona, que consideren que “el món dels diables no és un paradís, ans al contrari, també està molt influenciat per la tradició masclista i paternalista de la societat”. Per fer visible i revertir aquesta situació l’entitat ha convocat les diablesses barcelonines –joves, gran i àvies– a la 1a Diada de Dones de Foc.

Per Cristina Velasco, presidenta de la Federació de diables de la Ciutat de Barcelona, la 1a Diada de Dones de Foc vol ser “una jornada on debatre, donar eines i celebrar que ens volem fortes i vives”. Serà la vigília del dia de la dona, el pròxim 7 de març, a la Plaça dels Àngels de Barcelona, i es faran xerrades, presentacions, tallers, concerts i espectacle de foc. A la diada s’hi sumarà l’associació d’Amics dels Gegants Ramon i Lola del Raval, per reclamar conjuntament la igualtat de la dona en el món del foc i la cultura popular.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb