ACN Barcelona.-Bibliotecaris de tot el món faran servir els seus coneixements per afegir, fins al 31 de gener, noves referències bibliogràfiques en els articles de la Viquipèdia, en el marc de la campanya internacional #1Lib1Ref, creada dins del Viquiprojecte Bibliowikis. Aquest projecte, que va començar el 2012 i en el qual actualment ja hi participen activament més de 200 biblioteques catalanes, és una iniciativa que vol apropar la Viquipèdia a la ciutadania i als professionals de les biblioteques. A Catalunya la impulsora és l’entitat independent Amical Wikimedia, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i altres xarxes de biblioteques dels territoris de parla catalana. La campanya s’ha endegat amb motiu del setzè aniversari de Viquipèdia.

Quan un lector o editor de la Viquipèdia troba informació no referenciada en un article, hi afegeix l’etiqueta “[cal citació]” al text per tal de demandar informació validada per una font fiable. Hi ha centenars d’articles a la Viquipèdia en català amb aquesta etiqueta, i milions en l’àmbit mundial. Per aquest motiu, la campanya es basa en la premissa que si cada bibliotecari contesta una d’aquestes sol·licituds de citació, s’avançarà per acabar amb aquests forats a la Viquipèdia.La campanya #1Lib1Ref, que s’organitza amb motiu de la celebració del 16è aniversari del naixement de la Viquipèdia, és promoguda, en l’àmbit català, per Amical Wikimedia; The Wikipedia Library; el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya; el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana; el Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya; la Xarxa de Biblioteques de Barcelona; la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona; la Xarxa de Biblioteques Andorranes; la Xarxa de Biblioteques Especialitzades de la Generalitat de Catalunya; la Biblioteca Nacional d’Andorra; la Biblioteca de Catalunya; la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura del Govern Balear i Wikimedia España. Més enllà d’aquestes, es tracta d’una iniciativa oberta a totes les organitzacions que hi vulguin participar per tal d’enriquir la Viquipèdia.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb