El govern dels Estats Units ha desencadenat el pànic a Hawaii. Tots els ciutadans de l’estat han rebut una alerta en els seus mòbils en la qual s’afirmava que un míssil bal·lístic anava a impactar a les illes i que calia que busquessin refugi de forma imminent. Al mateix temps han sonat totes les sirenes d’alerta nuclear de l’estat.

L’alerta ha interromput també tots els programes de televisió de l’estat

 

Minuts després la policia de l’estat ha enviat una altra alerta afirmant que el missatge anterior era fals però sense aclarir les circumstàncies per les quals havia estat enviat. Milers de persones han intentat cercar on eren els refugis antinuclears.

El govern dels Estats Units no ha explicat encara com ha pogut passar això però ha confirmat que es tracta d’un error. Enmig de la crisi amb Corea del Nord el sistema d’alarma nuclear va tornar a ser activat a Hawaii fa uns mesos, després de dècades sense funcionar. Aquesta programa envia un senyal a tots els mòbils de les illes, engega sirenes arreu i interromp de forma automàtica les emissions de ràdio i televisió.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]