frontera

La Generalitat de Catalunya, el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la regió d’Occitània-Pirineus-Mediterrani han arribat a un acord per a impulsar un projecte que elimini l’efecte frontera en el transport públic per carretera a banda i banda dels Pirineus. La iniciativa, anomenada Interreg Poctefa ConnECT, s’aplicarà els quatre anys vinents i tindrà un pressupost d’1,7 milions d’euros, dels quals un 65% anirà a càrrec de fons europeus.

Les principals actuacions del projecte seran establir noves rutes transfrontereres que afavoreixin la interconnexió, a més de l’harmonització tarifària i la millora de les plataformes tecnològiques d’informació de servei. Representants del Departament de Territori i Sostenibilitat; del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona; de la Casa de la Generalitat a Perpinyà; i de la resta de socis nord-catalans es van reunir divendres a Perpinyà per forjar l’acord.

Algunes de les accions previstes seran la millora de l’accessibilitat a municipis veïns siguin de l’estat que siguin, la prolongació de línies de bus, la integració tarifària dels dos sistemes de transport i la millora de l’accessibilitat a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, per fer possible que els habitants de la Catalunya del Nord s’hi puguin desplaçar de manera fàcil i ràpida.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb