Els legionaris de l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona podran tornar a desfilar si no hi ha cap canvi d’última hora. De moment ho faran pels carrers de l’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat) i de Palafolls (Maresme), dijous i divendres sants, respectivament.

En el cas de l’Hospitalet, els legionaris hi podran desfilar per tercer any seguit. No ho fan convidats per l’ajuntament, que s’hi oposa fermament, sinó a través de la plataforma maslibres.org i Custodio Ballester, rector de l’església de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet. Ell, ex-militar, va ser qui va convidar la germandat per primer cop el 2014. L’any passat hi va haver crits de ‘visca la legió’ i de ‘visca Espanya’.

En el cas de Palafolls, el ple de l’ajuntament va prohibir la desfilada en una votació on PP i Ciutadans es van abstenir. Tanmateix, Óscar Berman, regidor popular de la localitat, és el confrare major de la confraria de Palafolls i a través d’aquesta ha convidat els legionaris a desfilar. Una quinzena d’entitat i partits polítics han convocat una manifestació contra el feixisme a la mateixa hora a la plaça de l’ajuntament, on faran una cassolada.

Aquesta germandat fou condecorada ara fa tres anys per la Fundación Francisco Franco, atorgant-li el títol de membre d’honor.

Aquest vídeo és de la desfilada de l’any passat a L’Hospitalet de Llobregat:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb