L’Editorial Tres i Quatre acaba de publicar ‘La crisi com a triomf del capitalisme’, un llibre pòstum de Josep Fontana en el marc de la col·lecció la Biblioteca marxista. Al llarg dels diferents textos que componen el volum, Fontana analitza l’entramat de decisions polítiques que van conduir l’Europa Occidental cap a la crisi de l’última dècada i hi insereix una anàlisi de més llarga durada. Segons la nota d’avançament del llibre, Fontana apuntava que la crisi només ha estat un pas més en el procés de desmantellament de l’estat del benestar iniciat els anys setanta, quan la Unió Soviètica va deixar de ser percebuda com un perill per a les classes dominants dels estats occidentals. Així, aquestes ‘van començar a destruir un estat del benestar creat per allunyar a les classes populars de la revolució’.

L’any passat, amb motiu del centenari de la Revolució Russa del 1917, l’Editorial Tres i Quatre va iniciar una nova col·lecció: la Biblioteca marxista, que es va inaugurar amb la publicació per primera vegada en català de cinc llibres de Lenin, cadascun d’ells amb un pròleg d’un historiador o activista actual. Els pròlegs de ‘L’Estat i la revolució’ i ‘L’imperialisme, fase superior del capitalisme’ van ser elaborats per Josep Fontana. Seguidament, l’historiador barceloní també es va comprometre a preparar un altre volum, on es recollissin diferents textos seus, per a integrar-lo en aquesta mateixa col·lecció.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb