ACN Madrid.-La competitivitat preu de l’economia espanyola va millorar en el quart trimestre del 2018 respecte a la de l’OCDE i als països de la zona euro, segons l’Índex de Tendència de Competitivitat (ITC), calculat amb l’Índex de Preu al Consum (IPC) i publicat aquest dilluns pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. En els últims tres mesos del 2018, l’ITC davant l’OCDE va disminuir un 0,5% per la millora de la competitivitat espanyola per una evolució dels preus a l’Estat més moderada que en la resta de països membres i malgrat una lleugera apreciació de l’euro davant les principals monedes de la zona. Comparat amb la UE-28, la competitivitat de l’Estat va caure (l’ITC va pujar un 0,1%) per l’apreciació de l’euro davant de les divises de països comunitaris que no pertanyen a la zona euro, mentre que l’índex de preus va retrocedir un 0,3%. Per contra, davant dels països de la zona euro es va guanyar competitivitat (0,2%).

En relació als països BRIC (Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-Àfrica), l’ITC va créixer un 2,5% interanual en el quart trimestre. La pèrdua de competitivitat davant aquesta zona va ser degut a l’augment del tipus de canvi en un 3,6%, mentre que l’índex de preus va caure un 1%.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb